Штампа

Ускршња Tуцијада у Жагубици

 Uskršnja Tucijada 2018 u ZagubiciУскршња Туцијада под покровитељством локалне самоуправе ове године одржана је шести пут заредом и окупила највећи број учесника до сада.

Програм је отворио помоћник председника општине Жагубица, Душан Милосављевић.

Вредне домаћице, као подршка најмлађим члановима својих породица, украсиле су Васкршња јаја и корпе који су били изложени у порти цркве и спремно чекали на оцењивање трочланог жирија, а поред ових категорија, критеријум за оцењивање био је и најјаче Ускршње јаје у оквиру којег се ове године надметало рекордних, близу две стотине најмлађих учесника. Организатори су оправдали очекивања мештана који су у великом броју бодрили младе такмичаре.

Они који су били најуспешнији и најоригинајлнији добили су вредне награде захваљујући и бројним спонзорима који су такође подржали манифестацију.

У категорији најлепше украшеног ускршњег јајета, награда је припала Удружењу жена „Незаборав“ из Лазнице, а титулу најлепше корпе ове године понело је Удружење жена из Жагубице – „Хомољке“. Међу децом, која су се у највећем броју такмичила у делу програма на бини, у куцању Васкршњим јајима, треће место припало је Богдану Милошевићу из Изварице, друго – Матејасу Јовановићу из Жагубице и прво место овогодишње „Туцијаде“ , Лазару Велисављевићу из Свилајнца.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Жагубица, а суорганизатор Културно – просветни центар ''Јован Шербановић''. Генерални покровитељ овог лепог догадђаја општина Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=qVWGpwS6P7c{/videobox}