• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Нов минибус за бесплатан превоз становника општине Жагубица

У општини Жагубица ускоро стиже нов минибус за бесплатан превоз свих становника.

Међу 18 локалних самоуправа које су добиле минибус за превоз сеоског становништва на конкурсу Министарства за бригу о селу је и општина Жагубица.

У Палати Србије, уговори су потписани са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем, а испред локалне самоуправе општине Жагубица, уговор је потписао заменик председника општине Предраг Ивковић.

Министар Kркобабић је тим поводом изјавио да је свако возило вредности до седам милиона динара са по 21 седиштем. Наводи да је сада на локалним самоуправама да рационално газдују и одржавају ова возила, обезбеде возаче и гориво. За конкурс је, каже, било велико интересовање. Конкурисале су 83 локалне самоуправе, а исправна је била 81 пријава. Од 18 које су добиле ову помоћ, 13 је из девастираних подручја, рекао је Кркобабић.

Општина Жагубица ће такође чествовати у куповини средствима из буџета, а мини бус ће служити искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго или из села у општинско седиште.

Реализацијом овог пројекта решавају се основне потребе кретања сеоског становништва, са циљем омогућавања квалитетнијег живота у руралним срединама, боље повезаности и задовољења потреба становништва административног, образовног и медицинског карактера.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB