• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

КУД “Хомоље” наступао у Бечу

Фолклорни Ансамбл “Бамби“ из Беча прославио је 45. годишњицу постојања и успешног рада. Тим поводом у гостима су им 12. јануара 2019. године, били  и чланови бројних Културно – уметничких друштава са седиштем у Аустрији са којима имају дугогодишњу сарадњу, као и чланови Ансамбала из Браничевског округа и осталих делова Србије, међу којима и КУД  „Хомоље“ из Жагубице.

Председник КСД „Бамби“, Милан Поповић, захвалио је свима на учешћу и истакао да у наредном периоду имају планове за формирње разних секција где ће постојећи, а и нови чланови клуба моћи да се упознају са народним инструментима и музиком која се свира широм Балкана, а у плану је и отварање библиотеке при клубу. Такође је изразио и своје утиске поводом прославе годишњице клуба и поздравио госте. Захвалност за гостопримство  узвратио је и Мирослав Фрфулановић, председник КУД –а „Хомоље“из Жагубице.

Чланови КУД – а из Жагубице представили су Хомоље и општину Жагубица традиционално српским и влашким сплетовима игара а на концерту су се могле видети и добре игре осталих аматерских и професионалних Ансамбала као и предивно изведене и осмишљене кореографије домаћина.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB