Штампа

Богата ловна сезона у општини Жагубица

 Lovacko udruzenje u ZagubiciВећ  десетак година Ловачко удружење „Јован Шербановић“ из општине Жагубица, са више или мање успеха, покушава да развије ловни туризам.

  Како време одмиче, њихов труд доноси и своје плодове, посебно током ове ловне сезоне где су ловци из иностранства имали чак два улова на вука, што је по речима Бранислава Живковића, председника удруужења,  велика сатисфакција и мотив за рад. 

Истичући да је веома тешко бавити се ловним туризмом у средини која је неразвијена и налази се далеко од аутопута и већих туристичких центара, Живковић је самим тим и потврдио чињеницу да је веома напорно да се на једну овакву дестинацију, привуку и клијенти. Посебно им је драго, како истиче, што се ловци из иностранства опредељују за Хомоље, а још драже што на јако неприступачним теренима имају и улов.

Свакако  да иза овако позитивних резултата стоји огроман труд и рад запослених у Ловачком удружењу „Јован Шербановић“, каои велика подршка локалног руководства.  Сезона лова на вука је у току, а у наредноим периоду очекује се долазак ловаца из Мађарске и по први пут из Шведске.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=sDwupRkdpZM&t=35s{/videobox}