Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Нацрт одлуке о буџету за 2018. годину

budzet 2018Јавна расправа о буџету одржаће се у понедељак 11.12.2018. у сали изнад Услужног центра у 11 часова, обавештавају се грађани који су заинтересовани да узму учешће.

Опширније...

Општини Жагубица три награде на Mеђународном Сајму Етно хране и пића - 2017

Sajam Etno hrane i pica u Beogradu 2017Општина Жагубица  и ове године активно је учествовала на Међународном  Сајму Етно хране и пића који је у Београду одржан од среде 22. до суботе 25. новембра.

Опширније...

Светски дан борбе против сиде

 Svedski Dan borbe protiv side 2017Светски дан борбе против сиде, који се обележава 01. децембра, добра је прилика да се људи широм света уједине у борби против ХИВ-а, и покажу подршку према људима који живе са ХИВ – вирусом.

Опширније...

Почетак обуке за ватрогасце у оквиру пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш - Жагубица“

 Pocetak obuke za vatrogasce projekat Rekas ZagubicaУ оквиру пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш Жагубица“ који је финансиран од стране Европске уније, у оквиру инструмената за предприступну помоћ (ИПА II) у Жагубици је организована обука за ватрогасце.

Опширније...

Трећа чајанка у Предшколској Установи „Полетарц“ Жагубица

 Vrtic Poletarac cajanka jpgЈедна од активности која се организује у Предшколској установи „Полетарц“ у раду са децом већ трећу годину за редом је и чајанка која код малишана изазива велико интересовање.

Опширније...

Одржана XIV седница Скупштине општине Жагубица

 14 sednica SO ZagubicaОдборници Скупштине општине Жагубица одржали су XIV заседање у понедељак 20. новембра.

Опширније...

Актуелно у Ловачком удружењу „Јован Шербановић“ Жагубица

 Lovacki dom u Zagubici aktivnosti udruzenjaЛовачко Удружење „Јован Шебановић“ Жагубица реализује бројне активноси у оквиру плана и програма рада. Једне од њих односе се и на реализацију Пројекта прихваћеног од стране Mинистарства пољопривреде који подразумева, између осталог, и мониторинг понашања вука у условима прихране поготово у лошим климатским условима који карактеришу овогодишњу ловну сезону.  

Опширније...

Подела репроматеријала пољопривредницима

 Podela repromaterijala poljoprivrednicimaСпровођење пројекта „Утврђивање плодности  пољопривредног земљишта“ започето је и на територији општине Жагубица. Пројекат заједнички реализују Канцеларија за пољопривреду општине Жагубица и Институт за крмно биље из Крушевца, уз несебичну подршку локалног руководства општине Жагубица.

Опширније...

"Свети Врачи" обележени и у Жагубици

Slava Sveti Vraci u Domu zdravlja ZagubicaЗдравствене установе и лекари као заштитнике своје професије славе Врачеве.

Слава “Свети врачи“ прослављена је и у Дому здравља у Жагубици, пресецањем славског колача.  Обред је са свештеником жагубичке парохије, протонамесником  Мићом Велисављевићем, обавио овогодишњи колачар др Драги Дамјановић, специјалиста педијатрије.

Опширније...

Пријем ватрогасаца поводом Дана заштите од пожара

 Nenad Rdulovic iz Zagubice dobio nagradu za najboljeg vatrogasca u 2017Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица, угостио је у петак 10. новембра, Горана Ђорђевића, начелникa одељења за Ванредне ситуације града Пожаревца, Николу Микића, kоманданта Ватрогасно – спасилачког батаљона у Пожаревцу и ватрогасце ватрогасне јединице у Жагубици, а повод је био Дан заштите од пожара, који  се традиционално у Србији  обележава 07. новембра.

Опширније...

Асфалтирање регионалног пута Крепољин - Деспотовац

 Asfaltiranje Regionalnog puta Krepoljin DespotovacИако је већ средина новембра месеца у општини Жагубица интензивно се изводе грађевински радови на уређењу инфраструктуре. Тренутно су актуелни послови на више локација, а једна од њих је и реконструкција регионалног пута другог "А" реда бр 186 Крепољин -  Деспотовац.

Опширније...

Уређење центра насеља Лазница

 Uredjenje centra naselja LaznicaРадови на уређењу центра насеља Лазница, тачније трга испред Дома културе, изводе се планираном динамиком. Послове финансирају Министарство Привреде Републике Србије и општина Жагубица, а терен је у четвртак  02. новебра са сарадницима обишао Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица.

Опширније...

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji