• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Субвенције за заштићена подручја

IMG 5247У четвртак,  22. августа 2013. године, у просторијама Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, потписани су уговори о додели средстава за субвенционисање заштићених подручја у 2013. години, између Министарства и управљача.

Средства су опредељена за 15 корисника заштићених природних добара од националног интереса, међу којима је и ЈКП „Белосавац“ Жагубица.

Од Републике Србије, Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица добило је средства субвенција у укупном износу од 2.100.000,00 динара, за заштићена природна добра од националног интереса.

Програмима управљања, планирани су радови и активности на заштити, унапређењу и развоју заштићених подручја, као што су Споменици природе : „Врело Млаве“, „Крупајско Врело“ и „Хомољска потајница“, којима управља Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица.

С обзиром да је реч о природним добрима  од националног интереса, обезбеђена средства субвенција биће значајна помоћ управљачима у циљу свеукупног унапређења стања заштићених подручја као и њихове промоције.

Представнике заштићених подручја поздравио је помоћник министра Слободан Ердељан, истичући значај израде пројеката у циљу квалитетнијег управљања и коришћења природних ресурса на датим локацијама. Истовремено,  Ердељан је изразио спремност Министарства за сарадњу на  вишем нивоу.

Државни  секретар Драгана Марковић скренула је пажњу на наменско трошење средстава, које  је у складу са правилима фискалне стратегије и финансијске дисциплине.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=PTPsMQ-Ms8c&feature=youtu.be{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB