• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Конститутивна седница Скупштине општине Жагубица

konstitutivnaНа конститутивној и првој редовној седници Скупштине општине Жагубица одржаној 7. јуна 2012. године, конституисана је нова локална власт у општини Жагубица.


Конститутивну седницу као председавајући отворио је Андреја Милосављевић а по трећој тачци дневног реда након поднетог извештаја општинске изборне комисије додељени су и верификовани мандати тридесет троје одборника,који су положивши заклетву обећали да ће чувати закон И испуњавати вољу грађана који су их изабрали.
Уједињени Региони Србије Др.Драги Дамњановић и коалиција СПС – ПУПС- Сафет Павловић, имају једнак број одборника по 10 . Група грађана Хомољско јутро-Др Љиљана ИЛић 3, Демократска странка Борис Тадић 2, СНС-НС Томислав Николић 3, ДСС Горан Милункић 3, ГГ Покрет за Хомоље- Андреја Милосављевић 2 одборничка места у Скупштини општине.
Седници је присуствовало свих 33 одборника а парламентарна већина формирана је око коалиције СПС- ПУПС . Новоизабрани председник Скупштине општине Жагубица је Илиц Небојша из редова СНС који је добио подршку 17 одборника. О правилностима рада скупштине стараће се Оливера Пауљескић, као заменик председника Скупштине и Љиљана Светозаревић на месту секретара скупштине.
Прва седница, чији је дневни ред био усредсређен на избор извршне власти у локалној самоуправи, одржана је након краће паузе.
На место председника општине, са 17 гласова изабран је Саша Огњановић, кандидат са изборне листе СПС- ПУПС- Сафет Павловић ,а заменик председника општине Жагубица биће Љубиша Јовкић.
Изабрани су стални чланови новоформиране општинске изборне комисије и њихови заменици, а странке ће имати своје представнике у ОИК пропорцијално односу снага у парламенту општине.
Изабрано је и 7 нових чланова општинског извршног већа: Шербановић Жика из Лазнице, Матовић Невенка из Жагубице, Зоран Перић из Крепољина, Животије Милосављевић из Жагубице, Машко Томић из Сувог Дола, Синиша Томић из Осанице и Дарко Рњавић из Осанице.
Новоизабрани председник општине Жагубица Саша Огњановић, захвалио се одборницима на подршци и дао обећање да ће радити у интересу свих грађана и оправдати указано поверење, а да је главни приоритет свих учесника у локалној власти развој и унапређење општине.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB