• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложба слика у Жагубици

Izlozba u ZagubiciУдружење ликовних уметника "Хомоља" у сарадњи са Удружењем ликовних уметника Петровац на Млави уприличило је отварање изложбе у галерији ликовних уметника Хомоља у Жагубици, 25. фебруара. Присутне је поздравио Влада Тодоровић, секретар  УЛУХ - а, а потом су се гости представили предивном влашком песмом  коју је отпевао Саша Душановић, стручни сарадник  Удружења ликовних уметника Петровац на Млави.

Посетиоцима изложбе обратио се Драган Милосављевић, дипломирани сликар,који се УЛУХ -у захвалио на дивној сарадњи: "Надам се да ће наша сарадња бити дуготрајна и богатија. Свако уздигнуће једног народа може да се догоди ако култура и уметност иду испред. Ми на таквом плану и наступамо са жељом да помогнемо духовни садржај наших грађана и да обогатимо свест становништва по питању уметности."

Јанко Лалић, председник УЛУХ - а сматра да поставка изложбе која  ће бити отворена наредних дана у галерији у Жагубици, завређује пажњу због величине и квалитета уметничких дела која се могу видети, а представља лепу најаву за предстојеће активности Удружења у 2014.години.

Изложбу слика која је била јако посећена, отворила је  Анђелка Стојисављевић, историчар уметности:"Удружење у Жагубици са великим интензитетом ради и напредује и надам се да ће једног дана заживети завичајни музеј са богатим легатом познатог и светски признатог великана ликовне уметности Светомира Арсића Басаре. Сматрам,  да ћемо сарадњу и даље наставити са још већим успехом са свим удружењма у окружењу и шире."

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=mLBvw-K6tIg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB