• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изабран нови председник општине Жагубица

SafetVIII седница Скупштине општине Жагубица донела је неочекиван сплет догађаја.

Наиме, ову седницу обележила је оставка председника општине мр Саше Огњановића. Оставку је поднео на изненађење већине присутних у сали уз објашњење да је принуђен да донесе такву одлуку јер се његово здравствгено стање рапидно погоршало последњих недеља.

" Моја оставка је стварно одраз мог здравственог стања које се рапидно погоршало у последње време и то не бих више да коментаришем јер сматрам то својом интимом. Хоћу да кажем да је за ово време вршења дужности председника општине сарадња са шефовима посланичких група,  сарадња са председницима партија које чине коалициону групу била на максималном и завидном нивоу, коректна и продуктивна. Постигли смо да општина и буџет буду у интересу развоја овог краја, да створимо што боље услове за живот и рад грађана. Разумем да ће бити разних прича али апсолутно једини разлог моје одлуке је здравствено стање, које су лекари констатовали и упозорили ме да престанем да обављам послове који су стресни и напорни, а посао председника општине је управо такав и ја више не могу то здравствено да поднесем. Наставићу рад у Социјалистичкој партији Србије чији сам члан, и у раду општине али не у овом интезитету. Моје повлачење не значи и промену политике коју смо започели, и на крају крајева, политике, основа и темеља који смо поставили и због којих смо и дошли на власт у општини Жагубица. Извините на овоме. Ово нисам желео ни ја а верујем ни моји сарадници али једини разлог је моје лоше здравствено стање ", истакао је мр Саша Огњановић.

За новог председника општине, председник Скупштине општине Небојша Илић предложио је одборника Сафета Павловића, шефа одборничке групе СПС у СО Жагубица и председника ОО СПС Жагубица.

Тајним гласањем, са 22 гласа ЗА, одборници Скупштине изабрали су Сафета Павловића за новог председника општине Жагубица, као и заменика председника и чланове већа, исте оне који су те функције обављали и до сада, а на предлог Сафета Павловића.

"Поштовано педседништво, другарице и другови одборници, захваљујем вам се у своје лично име, у име заменика председника општине и у име чланова Већа општине Жагубица. Посебно ми је драго што је за наш избор гласало 22 одборника, и баш из тог разлога позивам све одборнике да у даљем раду заједно  радимо за добробит грађана општине Жагубица из два разлога: због оних који су гласали за нас и дали нам поверење али и да сачувамо образ нашег Саше који из здравствених разлога  није могао да издржи цео мандат.", истакао је након избора Сафет Павловић.

Остале тачке дневног реда планиране за VIII седницу Скупштине општине су такође изгласане већином гласова тј. усвојени су извештаји о раду и планови јавних предузећа и установа општине Жагубица.

Скупштинско заседање трајало је 2 сата уз присуство 30 одборника. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=j0RZtBSS_RQ{/videobox}

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB