• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изабран нови председник Културно – уметничког друштва „Хомоље“

-Novi predsednik KUD-a HomoljeКултурно - уметничко друштво „Хомоље“ из Жагубице одржало је годишњу редовну седницу скупштине на којој се говорило о раду Културно – уметничког друштва у текућој години, плановима за наредни период и тренутној проблематици која је актуелна међу самим члановима, а то је избор новог руководећег органа.

С обзиром да је досадашњи председник Kултурно – уметничког друштва Дејан Аврамовићподнео оставку, ради нормалног функционисања фолклорне групе са традицијом, неопходно је било изабрати ново председништво, које ће чланове водити ка бољим резултатима. 

Иначе, рад КУД- а „Хомоље“  од стране дугогодишњег председника, Аврамовића, у 2015. години оцењен је  веома успешним, како по гостовањима и оствареним резултатима, тако и по доброј сарадњи са локалним руководством.

На седници је од стане присутних било три предлога за будућег председника друштва од којих је са 22. гласа ЗА, избаранМуниб Цаковић, професор средње Техничке школе у Жагубици.

“Потрудићу се да оправдам поверење које ми је указано, да друштво напредује, да има још више чланова, а основни ми је циљ да вратим бројне старе чланове који су из различитих разлога престали да играју фолклор“, рекао је Цаковић. 

Седници је, поред чланова Кутурно уметничког друштва „Хомоље“, присуствовао заменик председника општине Жагубица ЉубишаЈовкић, као и директори и представници установа и предузећа, пружајући тако моралну подршку члановима Културно – уметничког друштва, које је ове године обележило 70. година постојања и рада.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=oQaNjtQyAcw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB