• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Злато за Жељка Димитријевића из Рибара у Дохи

-Dimitrijevic u DohiСрпски параолимпијци Жељко Димитријевић и Милош Митић, освојили су златну, односно бронзану медаљу у бацању чуња на шампионату света у Дохи.

Жељко Димитриијевић из Рибара, који је и параолимпијски шампион из Лондона, забележио је резултат 26,29 метара и поставио нови рекорд шампионата.

"Лично сам презадовољан својим резултатом, бацио сам рекорд светског шампионата. Ово је медаља која ми је недостајала. До сада сам имао златну са Параолимпијаде и са Европског првенства. На светско до сада нисам био и та ми је медаља фалила да бих употпунио круг, да имам са сва три највећа такмичења злато. Сада ми се та жеља остварила и шта рећи него, пресрећан сам! Јесте било тешко и напорно. Највећи противници су нам били временски услови, температуре које су веома високе. Међутим, и то смо победили и дошли са велики број медаља и огроним успехом за Србију", рекао је Димитријевић.

Милош Митић је оборио лични рекорд резултатом 25,40 и тим бацањем освојио бронзану медаљу.

Зоран Мићовић, председик Паролипијског комитета Србије истакао је значај успеха у Катру на Светском првенству и похвалио сарадњу комитета са Министарством омладине и спорта.

"Овим првенством је настављен континуитет доброг рада у Параолимпијском комитету, добрих тренинга, озбиљно припремљене ситуације и претпоставке да се успеси могу постићи. Имамо сјајну сарадњу са нашим главним спонзором Министарством омладине и спорта. Овим путем желим да им се захвалим на потпуној коперацији и сарадњи. Ови људи што су постигли је невероватан успех! Били смо хит у Дохи, где је било 1400 такмичара, преко 120 земаља. Србија је на првом месту по броју медаља, на основу броја учесника и тај континуитет се надам да ћемо наставити ", рекао је Мићовић.

Добру сарадњу министарства и комитета потврдио је и Урош Зековић, помоћник министра омладине и спорта који је рекао да је велика част и задовољство дочекати параолимпијце са пуно успеха и медаља. Он се нада да ће они тако наставити и да ће њихово неко финале и најбољи резултат бити на Параолипијским играма у Рију. Оно што је битно јесте, да ће министарство наставити да помаже Параолимпијски комитет и убудуће.

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић, честитао је параолимпијцима Србије успех на Светском првенству у Дохи и изразио наду да ће идућа година на спортском плану бити још успешнија.

Србија сада има четири медаље на шампионату, пошто су претходно Милош Зарић освојили сребро и Немања Димитријевић бронзу у бацању копља.

Репрезентативцима Србије за освајање медаље на Светском првенству у атлетици за особе са инвалидитетом честитао је и Министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Свечани пријем Димитријевића, од стране председника општине Жагубица и осталих његових земљака, биће организован у Жагубици 05. новембра у 11 часова.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=FgUXnF1yFAQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB