• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Зимска служба општине Жагубица спремно дочекала први снег

ŽagubicaУ Јавно комуналном предузећу "Белосавац", у општини Жагубица, све је спремно за предстојећу зимску сезону. Зимска служба Дирекције за изградњу и развој насеља општине Жагубица, која ће вршити надзор на зимском одржавању путева и улица по насељима, набавила је одређене количине агрегата и соли за одржавање локалних саобраћајница, и како сазнајемо, пуним капацитетом је дочекала најaвљене падавине. На активностима  чишћења биће ангажовано ЈКП "Белосавац"  Жагубица. Како наводи руководилац оперативе овог предузећа Предраг Ивковић, приоритети у чишћењу су деонице до школа, вртића, домова здравља, амбуланти и установа које су од значаја за нормално функционисање мештана:

"План зимске службе за 2013 - 2014 годину доноси се на основу мреже локалних и некатегорисаних путева на територији општине Жагубица, а по том плану су тачно дефинисани правци који се чисте. Приоритети су главни пут Петровац - Жагубица, па онда и путеви према свим селима општине, затим локални пут Р-104, Лазница -центар села до центра Селишта, деоница према Руднику "Јасеновац", према Близнаку и осталим селима  доње реке, у дужини од 50 - так километара. Поред локалних путева одржаваћемо и улице по насељима где не може проћи плуг раоник, такође по приоритетима. Због обимности посла  нисмо у могућности да у потпуности покријемо подручје доње реке, зато смо пре више од месец дана расписали тендер за насеља Крепољин, Брезница, Сиге, Милановац, Крупаја, Близнак, Медвеђица, где су се јавила два понуђача, од којих је одржавање ових путева добило предузеће "Грал 2010" Сиге", истакао је Предраг Ивковић.

По речима шефа пункта зимске службе Жагубица, предузећа за путеве "Штрабаг" Биљане Перкић, на подручју општине Жагубица, тренутно важи други степен ангажовања зимске службе, тачније коришћење 50% постојеће механизације. Предузеће за путеве  поседује око 40 тона соли и око 250 тона ризле, што је довољно за одређени период. По новој законској одредби, на  путевима другог  и трећег приоритета, обављаће се само чишћење, а по налогу надзорног органа, путеви ће се посипати чистом ризлом. Со ће се бацати само у ванредним условима, када су јаке поледице. ПЗП "Штрабаг" Зајечар, огранак Жагубица, радиће на одржавању регионалних  путних праваца:  2-131, Крепољин - Крупаја - Деспотовац,  2-129 Пожаревац -Петровац -  Жагубица - Бор и Р -104- Жагубица -Лазница - Јасиково.

Дежурне службе  биће појачано ангажоване и бринуће о проходности и нормалном одвијању саобраћаја у зимским месецима, како на локалу, тако и на целокупној путној мрежи  коју покрива територија  жагубичке општине. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=TLcuLfNu7NY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB