• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Завршени радови на уређењу насеља Крупаја

Dom kulture u KrupajiПротекли грађевински период у општини Жагубица обележили су радови на уређењу свих насеља. У селу Крупаја изведени су радови са циљем унапређења изгледа насеља и квалитетнијег живота мештана. Тако је Дом културе, који је био у веома лошем стању јер од изградње '60-их  година до данас никада није реновиран, добио потпуно нови спољашњи и унутрашњи изглед. Радови су изведени средствима из буџета општине Жагубица. На свечаности поводом отварања реновираног Дома, председник општине Жагубица Сафет Павловић је пресецањем врпце симболично предао просторије на употребу.

"Локална самоуправа је  успела да у кратком периоду одради целокупну реконструкцију  Дома културе о коме нико није бринуо годинама уназад. Реновиране су просторије Месне канцеларије и просторије које ћемо доделити ловачком удружењу, омладини, пензионерима и  спортском клубу насеља Крупаја. Оно што смо данас видели, заслуга је тима људи који заједно са мном раде и граде, како у Крупаји, тако и по свим насељима општине Жагубица" рекао је по отварању председник општине Жагубица.

Поред  уређења Дома културе изведени су радови на уређењу сеоске школе. У учионицама доминирају веселе боје, а споља школу краси нова фасада. Директор основне школе "Јован Шербановић" Крепољин Горан Милинковић, наводи да су мештани Крупаје увек учествовали у акцијама које организује Месна заједница и општина и поджавали све што је урађено за добробит села:

"Урађена фасада на школи је пример изузетне сарадње општине, Месне заједнице и школе. Мислим да је оваквих примера много, јер  је општинско руководство одговорно према својим грађанима, а то значи да испуњава она обећања која су дата.  Наставићемо са активностима како бисмо деци обезбедили што боље услове за рад."

Руководство општине, школе, Месне заједнице и грађани потом су обишли игралиште фудбалског клуба "Младост" из Крупаје где су изведени радови на замени столарија на свлачионици  а на терену су постављене  нове кућице за резервне играче. Од каквог  је значаја за функционисање клуба и  играче  уређење терена, објаснио је председник фудбалског клуба "Младост" Веран  Јаношевић:

"По мом мишљењу  радови су од великог значаја за фудбалски клуб из Крупаје који се такмичи у општинској лиги. Добили смо неопходна средства, мада предстоји још пуно ствари које треба одрадити. Сигуран сам  да ће нам председник општине Сафет Павловић у томе помоћи."

Део седстава из буџета општине опредељен је и за адаптацију пензионерског дома где ће најстарија популација села Крупаја слободно време проводити у адекватним и лепо уређеним просторијама.

Према мишљењу председника Месне заједнице "Kрупаја" Топлице Стојановића,  све што је урађено је од велике користи за мештане јер је ово село, по његовим речима, годинам па и деценијама уназад било запостављено од стране локалне самоуправе.  Захвалност у лично име и име мештана за изведене радове првенствено је изрекао председнику општине и његовом тиму, који се залажу за развој општине и сваког насеља.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=HIKZBA8UGts{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB