• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дечија недеља у Жагубици

-Deciji vasar u Zagubici 2015Дечија недеља која се обележава од 05. до 11. октобра је прилика да се створе још бољи услови за остваривање права детета на живот у породици.

Законом о друштвеној бризи о деци, уведена је 1987. на предлог организације Пријатељи деце Србије. Од тада се одвија сваке године у првој пуној недељи у месецу октобру. У општини Жагубица започела је активностима које су спроводиле предшколска установа „Полетарац“ Жагубица са припадајућим групама по насељима и матичне школе из Жагубице, Крепољина и Лазнице са подручним одељењима.

Традиционални дечији вашар ОШ ”Моша Пијаде” по навици је изузетно посећен, што је потврђено и ове године у самом центру Жагубице, где су били постављени штандови. Мали “трговци”, ученици од првог до осмог разреда, имали су прилику да покажу креативност и презентују своје ” производе ” како би нешто зарадили. Од украса за косу, цвећа, рукотворина, цртежа до колача и ситних животиња – на свему су “тврдили пазар” и лепо зарадили. Трговање се нарочито свидело ђацима првацима јер им је ово био први вашар у животу.

„Oве године се Дечија недеља обележава под слоганом „Подршка породици је најбоља подршка деци“. Циљ ове дечије недеље јесте да се деца друже што више са својом породицом, са родитељима и наравно са наставницима“, истакла је Снежана Николић, директор Основне школе „Моша Пијаде“ Жагубица.

Богатство јесени приказано шаренилом, где су уткани машта и позитивност родитеља, деце и васпитача, могло се видети у карневалу улицама насеља Жагубица.

Током протеклих година мисија Дечије недеље се развијала, а ова национална манифестација постала је модел свестране сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, као и повезивања важних актера и чинилаца који удружени делују ка истом циљу – побољшању положаја детета.

Уз подршку и покровитељство Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у реализацији активности Дечје недеље учествују владине институције, организације и удружења грађана, а програм је попуњен низом активности на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=zeAak30OMK4{/videobox}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB