• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дечија недеља обележена у Лазници

Decija nedelja u Laznici 2014Обилазак цркве  Светог Георгија у Лазници била је један од садржаја која прати Дечију недељу у селу Лазница. Цркву су у два наврата обишли Основци школе "Јован Шербановић". Прво ученици од петог до осмог, а потом и млађи од првог до четвртог разреда .

"Ми смо са ученицима данас у посети цркви са циљем да деца науче основне ствари о храму у месту Лазница и ближе се упознају са историјом постојања. Несебична љубав коју једни према другима треба да развијамо рађа се управо у цркви, јер је то место које треба да нас обједини и сакупи. Данас плетемо венчиће које ће ученици делити мештанима, грађанима и комшијама, чиме ћемо симболично да представимо љубав једни према другима", истакла је вероучитељица Иванка Станковић.

Директор школе Станиша Зрнкаревић напомиње да Дечија недеља видљиво указује на важна питања и истиче потребу даљег развоја, савременог система за промоцију и заштитудечијих права. У том циљу је недеља од 06. до 12. октобра, попуњена различитим активностима, од којих Зрнкаревић издваја пријем првака у Дечији Савез, састанак ученичког парламента и традиционалне игре које се сваке године одржавају последњег радног дана у недељи.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Tm7A_UwJbbo{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB