• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дани гљива и биља Хомоља у Крепољину - 17. и 18. октобар

-Dani gljiva i bilja u Krepoljinu 2015Еколошко друштво студенац из Крепољина у сарадњи са Туристичком организацијом општине Жагубица и ове године организује манифестацију дани гљиваи биља Хомоља 17. и 18. октобра.

Терени су као и ранијих година, одронци Бељанице, односно „Липова раван“. Организатори се надају да ћеове године до одржавања манифестације бити обележена и гљиварска стаза, тако да ће учесници лакше моћи да обилазе терене и да сакупљају гљиве. Изложба гљива са одговарајућим еколошким програмом и са припремом еколошке трпезеи другим традиционалним догађајима, планирана је 18. октобра.

„Очекујем да ћемо ове године имати велики одзив и да ће на терену, анаравно и на самој изложби бити велики број гостију из различитих крајева. Овом приликом желим да позовем све грађане да једноставно дођу и придруже нам се“, рекла је Микица Петровић, члан Еколошког друштва „Студенац“ из Крепољина.

Организациони одбор манифестације труди се да сваке године догађај обогати и новим садржајима. Ове године Манифестација „Дани гљива и биља Хомоља“има већи значај. Наиме, ово је десета јубиларна година одржавања ове едукативне и већ препознатљиве манифестације. С тим у вези,указала се потреба да сеи материјалним доказима поткрепи трајање ове приче, тако је припремљена и овихдана излази из штампе публикација „Дарови природе“која осликава богатство Хомоља.

Централно место дешавања пратећег садржаја Манифстације „Дани гљива и биља Хомоља“ биће новоуређени Дом културе у Крепољину.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=YogaeMYEzGo{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB