• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дан средње Техничке школе у Жагубици

Dan Tehnicke skole u ZagubiciСредња Техничка школа у Жагубици низом активности и организовањем пригодних догађаја обележила је Дан школе и 35 година рада у уторак, 28.октобра.

''Резултати постигнути у претходним годинама су велики и доказују да је ова школа оправдала њено оснивање. Истовремено смо доказали да прошлост и садашњост трасирају путеве будућности. Морамо да се боримо да школа опстане и да упорним радом то обезбедимо", истакао је Душан Милосављевић, директор школе.

Техничка школа у Жагубици почела је са радом 1979.године на основу тадашње одлуке СО Жагубица, најпре у просторијама ОШ "Јован Шербановић" у Крепољину као одељење средњег усмереног образовања петровачке Гимназије. Камен темељац за изградњу данашње школе постављен је 14.маја 1979.године, а већу јесен следеће године била је спремна да прими прве ученике. У почетку школа заједничких основа, затим пољопривредна, а данас - Техничка школа која образује економске, туристичке и кулинарске техничаре, аутомеханичаре и машинбраваре, ова школа изнедрила је генерације одличних ђака који постижу и запажене резултате на републичким и окружним такмичењима из разних области, као и на десетине одличних стручњака.

Овакви јубилеји су и прилике за пресеке стања до сада учињеног и даљих планова. А средња Техничка школа у Жагубици иде крупним корацима напред. Уплану је и изградња интерната за ученике капацитета 80 места, који ће допринети и упису ученика из других градова. Паралелно са тим очекује се и отварање нових смерова у складу са потребама тржишта, односно боље упошљавање младих људи одмах по завршетку средње школе, што ће у знатној мери допринети и бржем развоју овог краја.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=VNCDMQ6W70o{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB