• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Да село живи

Dom kulture u MIlatovcuСпорт и култура имају дугу традицију и од изузетног су значаја  за месну заједницу „Милатовац“ у којој живи 680 становника и спада у ред најразуђенијих насеља у општини Жагубица.   

У овом насељу реализује се пројекат “Да село живи” који је финансиран од стране Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе, а циљ пројекта је побољшање услова за бављење културним, спортским и другим активностима у месној заједници Милатовац.

Проблеми у раду са којима се месна заједница Милатовац суочава евидентирани су на бројним отвореним састанцима и исти се односе на лоше стање Дома културе. Из тих разлога бројне културне и спортске активности до сада је било немогуће реализовати у овом објекту.  Како је стварање услова за рад и нормално функционисање културног и спортских друштава и младих, један је од приоритета у раду Месне заједнице, неопходно је напоменути да ће ови проблеми  бити превазиђени реализацијом овог пројекта који подразумева текуће одржавање просторија Дома културе у Милатовцу у којима ће грађани, друштва, спортска удружења и млади спроводити активности.

Радници Јавног комуналног предузећа „Белосавац“ увелико раде на уређењу ових просторија, као што је  демонтажа и рушење таванице, постављање таваница од Ригипса, облагање подова и обраду плафона, а завршетак радова очекује се до краја године.

На овај начин допринеће се бољим условима рада, већој мотивисаности за укључивање различитих категорија становништва и унапређеним могућностима и условима за бављење културом и спортом.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=FZdxunfbSng&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB