• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Влада Јапана Дому здравља Жагубица доделила 83 хиљада евра

1-donacija japanaВлада Јапана доделила je домовима здравља Жагубица и Свилајнац донацију вредну око 155 хиљада евра за набавку амбулантног возила и медицинске опреме.

Дом здравља Жагубица добио је донацију у вредности од 83.452 евра за набавку амбулантног возила и медицинске опреме, док је Дом здравља Свилајнац добио донацију вредну 71.750 евра за набавку рендген и ултразвучног апарата.

Амбасадор Јапана Масафуми Куроки потписао је уговоре о донацијама с директором ДЗ Жагубица Слободаном Огњановићем и директорком ДЗ Свилајнац Вером Бранисављевић.

Потписивању уговора присуствовали су министарка здравља Славица Ђукић Дејановић као и помоћник председника Општине Жагубица Душан Милосављевић и председник Општине Свилајнац Предраг Милановић.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић нагласила је да је народ Јапана и у тешким тренуцима за своју земљу, када их је погодио цунами, наставио да помаже Србију.

"Разним пројектима за потребе становништва, Влада Јапана је у здравство Србије од 1999. године уложила око 10 милиона евра, док је укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода био више од 460 милиона евра", нагласила је Ђукић Дејановић.2-donacija japana

Амбасадор Јапана у Србији Масафуми Куроки рекао је да два дома здравља, којима је донација упућена, играју веома важну улогу у здравственој заштити у својим општинама већ скоро 60 година и да је време да обнове опрему.

"Надам се да ће данашња донација унапредити квалитет здравствених услуга ових домова здравља", закључио је амбасадор Јапана.

 

 

 

 

 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=rsRGVii0-gs{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB