• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Асфалтиран део регионалног пута 2А 161 кроз насеље Жагубица

Asfaltiranje Regionalngop puta 2А 161 kroy naselje ZagubicaАсфалтирање регионалног пута 2А 161, кроз насеље Жагубица, на путном правцу Жагубица – Бор, у дужини од 250 метара, завршено је у петак - 18. јула. Сређивање ове деонице и комплетно пресвлачење асфалтном масом вредно је 1,7 милиона динара, а представља значајан корак у циљу безбеднијег саобраћаја и побољшања путне инфраструктуре у општини Жагубица.

Биљана Перкић, шеф пункта радне јединице Жагубица наводи да је инвеститор ових радова Републичка дирекција Јавног предузећа "Путеви Србије" Београд, а извођач предузеће "Штрабаг".

"Поред радова у Жагубици радници "Штрабаг - а" ангажовани су и по насељима где је то потребно, па су тако пре извесног времена "путари" били на терену у Крупаји где је санирано клизиште у дужини од 65 метара и тиме решен горући проблем. Такође су асфалтиране и деонице пута кроз насеља Крепољин и Селиште", истиче шеф пункта Жагубица.

Активности и радови који се обављају на путној мрежи, или на појединим деоницама пута, имају циљ да се очува, обнови и побољша техничко стање јавних путева, путних објеката и саобраћајне сигнализације. Новим асфалтом који је урађен у улици 25. септембра, омогућен је лепши прилаз основној школи и ценру насеља Жагубица из правца Бора.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=03wf7fferjM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB