• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Oрганизована обука за самозапошљавање

Obuka u Zagubici za samozaposljavanjeПословни центар Националне службе за запошљавање филијала Пожаревац, организовао је у Жагубици обуку за започињање сопственог посла. Инструктивна дводневна обука "Пут до успешног предузетника" у оквиру едукативних услуга које пружају пословни центри, има за циљ да полазницима омогући да провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике  предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима и попуне Захтев са бизнис планом.

Предавач је другог дана била Милка Савић, руководилац групе за предузетништво која је говорила о аспекту предузетништва, бизнис плану, апликацији са којим се конкурише за средства, правном аспекту регистровања радњи, корацима организовања, плаћању доприноса и другом.

"Покушавамо да лицима која се воде на евиденцији незапослених, која имају идеју да свој статус реше обављањем самосталне делатности дамо информације које су за њих корисне и битне. Покретање сопственог бизниса утиче на смањење незапослености што је основни циљ националне службе за запошљавање", истакла је госпођа Савић.

Након успешно завршене дводневне обуке, сви полазници добијају уверења,  а они који се одлуче да реализују своју пословну идеју, могу да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=YvpiUsIJ89U{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB