• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Oдржана XXI седница Скупштине општине Жагубица

SOZ - 21 sednicaЗначајна питања која су се нашла на дневном реду 21. Седнице СО Жагубица усвојена су већином гласова. Укупно 13. тачака једногласно је подржало 19. одборника колико је активно учествовало у раду заседања.

Председник Скупштине општине Милена Пајић образложила је најважније донешене одлуке, захвалила одборницима на ефектном  раду, а у исцрпном извештају истакла:

„Данас смо усвојили Одлуку о јавном задуживању општине Жагубица. Сматрам да је ово веома важан корак ради реализације веома битних капиталних инвестиција које нису реализоване протеклих 30. Година, а то су доградња водосистема за насеља Сиге, Милановац и Крупаја у општини Жагубица и такође изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у Жагубици. Такође је добијена сагласност Министарства финансија о дугорочном задуживању општине Жагубица за финансирање капитално – инвестиционих расхода. Ова одлука условила је такође и тачку број три која је усвојена, а то је Одлука о измени и допуни плана капиталних инвестиција за период од 2015. – 2019. године. На овој седници смо дали сагласност на Извештај о раду Јавних предузећа, Kултурно – просветног центра, Oпштинске управе, као и Центра за Социјални рад Петровац и Жагубица - одељења у Жагубици. Издвојила бих и 4. тачку дневог реда коју су одборници подржали, а то је Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у општини Жагубица за 2015. Годину“, рекла је Милена Пајић.

Председница Скупштине је том приликом грађанима честитала предстојећи велики празник Васкрс и све их позвала на велики догађај трећег дана Васкрса, „ТУЦИЈАДА 2015.“ која ће у порти цркве Свете Тројице бити одржана 14. априла.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=1mjUdzobGys{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB