• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

"Хомоље мед" освојио више признања на 26. међународном фестивал иновација, знања и стваралаштва„Тесла Фест 2012“

JSuu0У спортско-пословној хали „Војводина“ у Новом Саду је од 12. до 15. октобра одржан 26. међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва„Тесла Фест 2012“, а манифестацију је свечано отворио Горан Сечујски, члан Градског већа Новог Сада за привреду. Фестивал је организовао Савез проналазача Војводине, под покровитељством Владе Републике Србије, Владе АП Војводине, Града Новоог Сада, Светске организације за интелектуалну својину (WIPO), Завода за интелектуалну својину Србије, Факултета техничких наука у Новом Саду, као и Савеза проналазача Србије.

На манифестацији је учествовало око 150 излагача, проналазача и иноватора, из Русије, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије, са преко 250 изложених проналазака. Посетиоцима је, поред многобројних иновација, нових производа и технологија, било доступно да присуствују и низу семинара, промоција и конференција. Поред техничких иновација посетиоци фестивала могли су да погледају изложбе индустријског дизајна, жигова и ознака географског порекла.thumb-502-228

Последњег дана изложбе међународни жири доделио је награде, признања и дипломе бројним проналазачима из земље и света међу којима се нашла и пчеларска задруга „Хомоље мед“ из Жагубице – која је иначе по први пут учествовала на овој престижној манифестацији, а која је добила више признања. Две плакете са ликом Николе Тесле“ за заштиту географске ознаке порекла Хомољског меда и за дизајн амбалаже, а такође им је и московска институција доделила пехар и диплому за најефектнији наступ на фестивалу.

 

 

 

 

Више детаља о учешћу пчеларске задруге „Хомоље мед“ на „Тесла фесту“ сазнајте у видео прилогу 

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=UdP5khlzJqU&feature=plcp{/videobox}

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB