• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Школски пакетићи за сваког ученика основне школе

DecaРуководство општине Жагубица на челу са председником мр Сашом Огњановићем, током недеље, обишло је Основне школе у Крепољину и Лазници где су се у разговорима са просветним радницима и директорима упознали са активностима у овим образовним установама и плановима за наредни период. Председник општине је у Лазници обишао радове на преуређењу и адаптацији учионица и фискултурне сале.
Током посета ученицима ове две школе руководство општине и представници Асоцијације за развој доделили су школске пакете - донација Међународне организације за помоћ из Вашингтона (ИРД) и Едукационог центра из Лесковца.
Приликом уручења поклон пакета мр Саша Огњановић, председник општине је напоменуо да локална самоуправа користи различите моделе подршке уобразовању и основним школама и да је Међународна сарадња и активизам невладиних организација модел који даје добре резултате. Уосталом, како је напоменуо Огњановић, и радови који се изводе на адаптацији и уређењу простора у Основној школи уз подршку Локалне самоуправе и предузећа "Avala Resources" прави је модел за решавање проблема и у образовању али и у осталим сферама живота и рада у локалној заједници.
Менџер Асоцијације за Развој Јовица Стојановић је истакао да је донација Међународне организације за помоћ из Вашингтона и Едукационог центра заправо сам почетак сарадње са овим организацијама и да се наредних дана може очекивати додела хигијенских пакета најугроженијим категоријама становништва и подела беби пакета. Донација која је добијена од ИРД-а садржи 800 школских пакета, 400 хигијенских пакета и 120 беби пакета.

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB