• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Школска слава “Свети Сава“

Proslava Svetog Save u OS Mosa Pijade u Zagubici Школска слава “Свети Сава“ обележена је и на територији општине Жагубица пригодним програмимаи сечењем колача. Свечаност је организована у Жагубици, Лазници, Крепољину, Крупај,  као и у осталим одељењима матичних школа Жагубице и Крепољина. Резање Светосавског колача у школи „Моша Пијаде“ одржано је у препуном школском холу, а поред запослених у установи, свечаности је присуствовао и заменик председника општине Жагубица, Љубиша Јовкић.

Директорка школе, Снежана Николић, се на крају обратила присутнима, а овогодишњем и будућем колачару пожелела пуно успеха и здравља.

Лепа атмосфера поводом сечења славског колача забележена је и у школи „Јован Шербановић у Лазници где је колачар био Драган Николић, а део колача за догодине отишао је у руке Станише Јовића из Лазнице.

Ученици Крепољинске Oсновне школе „Јован Шербановић“ обред сечења колача обавили су у цркви „Светог Стефана“ у Крепољину где је свечану светосавску литургију уз присуство ученика и осталих верника служио свештеник Саша Серафимовић.

Издвојено одељење Oсновне школе „Јован Шербановић“ у Крупаји, такође је прославило славу у лепој и веселој атмосфери са учитељицом Зорицом и свештеником Блажом Ивковићем који је обавио обред резања.

Традиционална прослава школске славе у жагубичкој општини била је такође пропраћена и приредбама где су ученици казивали песме, прозу и неизоставно певали химну у част великом просветитељу Светом Сави.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=-2PRTYBS3oE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB