• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ускраћена сагласнот фирми "ROSAL SERBIA"

zagubicaОпштинско Веће општине Жагубица једногласном одлуком ускратило је сагласнот фирми "ROSAL SERBIA" за обављање послова прикупљања и изношења смећа са територије општине Жагубица. 

Тим поводом председник општине Жагубица Сафет Павловић и заменик председника општине Љубиша Јовкић одржали су конференцију за медеје:

"Наиме, од када се у општини Жагубица променила власт један од највећих проблема који смо затекли у општини био је  проблем изношења смећа. У предходном периоду да би тај проблем превазишли општинско Веће је дало сагласност на Анекс уговора са фирмом "Trojon & Fisher Eco", на тај начин што је фирми "Trojon & Fisher Eco" која има уговор закључен на 25 година са општином Жагубица , а који је закључен 2005.године, и омогућио да ангажује подизвођача на пословима прикупљања и одвожења смећа са територије општине Жагубица. Тада је фирма "Trojon & Fisher Eco" након добијања сагласности Већа ангажовала фирму "ROSAL SERBIA" која је преузела послове прикупљања и одвожења смећа. С'озиром да је протекао одређени период, ни ми као локална самоуправа а нарочито грађани, нисмо били задовољни радом подизвођача, односно фирмом "ROSAL SERBIA", те смо били принуђени и одлучили да општинском Већу предложимо да дату сагласност ускрати. Тако да је општинско Веће једногласно донело одлуку да се фирми "Trojon & Fisher Eco" ускрати сагласност да има подизвођача фирму "ROSAL SERBIA". То значи да ћемо приступити раскидању уговора са фирмом "Trojon & Fisher Eco". Спремни смо на све последице које тај раскид уговора може да изазове, а то је вероватно тужба од стране фирме "Trojon & Fisher Eco".

Циљ локалне самоуправе је да заштити грађане и да послујемо са фирмама које ће радити у интересу грађана општине Жагубица. У последње време незадовољство је нарочито кулминирало јер фирма "ROSAL SERBIA" није била у стању да благовремено и правовремено обавља послове који су јој поверени, тако да у многим насељима канте нису пражњене а имају проблем и са радном снагом.

Следи поступак јавне набавке за избор новог пружаоца услуге, а док се набавка не спроведе, општинско Веће ће својом одлуком доделити посао другом извођачу радова", речено је на конференцији за медије.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=2ibvJE6MJHw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB