• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Уређење Дома културе у Осаници

Dom kulture u OsaniciУ општини Жагубица у току је акција уређења домова културе по сеоским месним заједницама. Дом културе у Осаници  добиће, такође, нови изглед. Осим спољашне фасаде биће реновирана и унутрашњост овог објекта. После више деценија коришћења без икаквог улагања, локална самоуправа је одлучила да обнови ово важно место за састајање мештана Осанице и организацију културно забавних приредби.  Радове на реконструкцији Дома обишли су председник општине Жагубица, Сафет Павловић, заменик председника општине Љубиша Јовкић и председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, истакао је да је поред Дома културе у Осаници, на почетку сезоне уређен и Дом културе у Јошаници а започети су и радови на Дому у Крепољину.

Колика ће новчана средства бити издвојена из општинског буџета за уређивање Домова културе по насељима искључиво зависи од самих стања истих као и од оштећења на њима.

Поред сређивања Дома, за само насеље Осаница, председник општине каже да је  планирано још доста пројеката који ће се реализовати, као што је насипање атарских путева, крпљење ударних рупа, увођење парног грејања у основној школи и тд.

Председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић, каже да је сређивање Домова по насељима један од основних задатака коалиције која чини већину у Скупштини општине Жагубица и да је Дом културе у Осаници  један од првих који се уређује, али како каже ту се неће стати.

Како Небојша Илић додаје, Дом културе у Осаници има приоритет из више разлога што је међу првима ставњен на листу сређивања.

Микица Балановић из Осанице, један од одборника владајуће већине у Скупштини општине Жагубица истиче да је једно од обећања које је дала својим грађанима као одборник,  управо сређивање Дома културе у Осаници.

Члан већа општине Жагубица и председник Месне заједнице у Осаници Синиша Toмић, каже да све што је обећано у капањи полако се и остварује, након сређивања Дома културе наставља се са радовима по целом насељу.

 Радник из фирме „Конструктор мил“ који је задужен за ово градилиште каже да је Дом културе у овом насељу био у изузетно лошем стању, те је морала комплетана реконструкција да се уради, али да су радови при крају.

Један од радника на уређењу Дома и мештанин насења Осаница Данијел Докић, истиче да је за омладину из овог села од изузетно великог значаја уређење Дома културе.

Након опремања сале Дома културе овај простор ће се моћи наменски користити за организовање културних манифестација.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=LefMNp6tgEQ&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB