• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Уређење Дома културе у Крупаји

Dom u KrupajiРадови на реконструкцији Домова културе у општини Жагубица се настављају. Ради се на поправци и уређењу објекта у насељу Крупаја, који је саграђен педесетих година. Према речима председника МЗ Крупаја Топлице Стојановића, од периода када је саграђен до данас, на Дому је обновљена само кровна конструкција.

„Почели смо са реконструкцијом Дома у Крупаји, који се саграђен педесетих година и од тада на фасади и ентеријеру ништа није урађено. Сада се ради комплетно нова инсталација, затим фасада, замена столарије... Ово је озбиљна инвенстиција, озбиљан посао, чији ће резултат остати видљив дуго година. Морам се захвалити локалној самоуправи, а највише председнику општине, јер је испунио дато обећање“, истакао је председник Месне заједнице Крупаја Топлица Стојановић.

Поред сале Дома културе, биће опремљене и просторије за Савет Месне заједнице, шефа Месне канцеларије, просторија за омладину и фудбалски клуб „Младост“. У плану је и опремање клуба за пензионере, који ће бити смештен у згради преко пута Дома културе у центру насеља.

„Ради се и спољна фасада на згради, која ће бити намењена пензионерима овог села. Мештани су за сада задовољни, и тек ће бити када се све заврши. Моје мишљење је да ће наш Дом културе бити најлепши у целој општини“, рекао је Стојановић.

За мештане Крупаје ово представља важан корак ка унапређењу друштвеног и културног живота, а поред објеката културе ради се и на поправци сеоских и атарских путева, електрификације итд.

„Од прошле године је урађена улица од 250 метара асфалта, насипано је око 1500 метара атарских путева, затим, урађено је око 8 км земљаних радова и напокон  је доведена струја до Крупајског гробља, на коју се чекало 10-ак година“, навео је председник МЗ Крупаја.

Радове на уређењу објекта изводи предузеће „Конструктор Мил“ из Крушевца, најповољнији понуђач на терену.

Пројекат се финансира из буџета општине, а председник Месне заједнице Крупаја, позвао је мештане да се организују и учествују са 50%  новчаних средстава од укупне цене радова, како би се побољшала основна путна и комунална инфраструктура.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=RpC_TWsHQTI{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB