• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У Близнаку по први пут ради вртић

-Grupa pcelice BliznakПредшколска Установа „Полетарац“ Жагубица од ове године богатија је за још једно издвојено одељење а то је припремно предшколска група у Близнаку која броји деветоро деце. Малишани су групи већ првог дана наденули име „Пчелице“, што је уједно и епитет који карактерише ову вредну и марљиву дружину која је увек одана раду и спремна за неке нове авантуре.  

„Реализација програма одвија се кроз шест области: Развој говора, развој почетних математичких појмова, упознавање природе и друштвене средине, музичко, ликовно и физичко васпитање. Деца која похађају обавезан приприпремни предшколски програм кроз различите активности упознају се са свим областима које су заступљене у школском програму. Па тако деца кроз различите занимљиве активности, припрему за школу доживљавају као игру а тиме се остварује најважнији циљ овог програма а то је социјализација. Дете у групи вршњака учи да сарађује, решава конфликте исказује своја мишљења, идеје и осећања, прихваћено је од стране другара и равноправан је члан групе. Група је мала, тако да се у потпуности могу посветити сваком детету и прилагодити садржаје интересовањима и развојним могућностима реализујући их кроз игру“, каже васпитач Ана Јањић.

По њеним речима, велика одговорност за лаку адаптацију деце на вртић и успехе које постижу поред васпитача, припада и родитељима са којима је сарадња на изузетном нивоу, а такође и oсновној школи из Крепољина, јер деца могу да присуствују школским часовима и манифестацијама које се тамо организују.

Јањићева каже да су услови у групи у Близнаку изузетни и не заостају од услова у многим градским вртићима, а за то велику заслугу има локална самоуправа која је умногоме допринела да по први пут  у Близнаку почне да ради вртић. Уједно захваљује локалном руководству на адаптацији како простора за децу у селу Близнак, тако и у осталим селима јер се на тај начин у договору са са директором Установе „Полетарац“ Вањом Милутиновићзалаже за будућност генерациаја које долазе.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=K30AuHW3soM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB