• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Све је спремно за почетак школске године

O.S. Mosa Pijade u ZagubiciСа највише узбуђења у школу полазе ђаци прваци које и ове године очекују изненађења првог школског дана.

Три основне школе у Жагубици, Лазници и Крепољину, са издвојеним одељењима, као и средња Техничка школа у Жагубици првог дана школске године спремно ће дочекати ученике.

Основна школа "Моша Пијаде" ове године уписује 55 првака, од тога 30 ученика у Жагубици, а остали ученици распоређени су у издвојеним одељенима по насељима. Иначе, школску годину похађаће 490 ученика уз најаву 6 нових. Према речима директорке основне школе, Снежане Николић, нема драстичних смањења нити повећања ученика.

"Користим прилику да позовем све родитеље и ученике који су уписани у нашу школу, да у понедељак 02.09.2013. год.  у 07:30 часова присуствују свечаном пријему првака у школском холу", истиче Николићева.

Према школском календару Министарства просвете, прво полугодиште ће трајати до 27. децембра, на зимском распусту ученици ће бити од 30. децембра до 20. јануара.

Надлежни упућују апел  суграђанима да од понедељка појачају пажњу према најмлађим учесницима у саобраћају, нарочито у зонама школа. Месец септембар је месец безбедности деце у сабраћају.  {videobox}http://www.youtube.com/watch?v=lTgy2CzxvtA{/videobox}

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB