• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Саниране рупе на улицама у Жагубици

Kreljenje rupa u ZagubiciНервозама возача због рупа на улицама у општини Жагубица требало би ускоро да дође крај јер је активно  почела санација оштећења на саобраћајницама.

Обзиром да је један од већих проблема општине Жагубица лоша инфраструктура, главни циљ локалних челника јесте управо решавање тог проблема. Након спроведене јавне набавке у Дирекцији за изградњу општине Жагубица, локална самоуправа озбиљно је кренула са крпљењем ударних рупа на целој територији жагубичке општине,  а почевши од самог насеља Жагубица.

Према речима заменика председника општине Жагубица Љубише Јовкића, са радовима на крпљењу ударних рупа ове године се кренуло пре времена а како открива вредност ових радова је  4 милиона динара и сва издвојена средства су из буђета општине Жагубица.

Извођач радова је Предузеће за путеве „Штрабак“ Зајечар, које важи за  једно од најбољих извођача у овој области. Пословођа у ПЗП-у Жика Атанасковић из Жагубице, истиче да их је лепо време послужило и да се по плану и програму, након завршетка радова у Жагубици наставља са крпљењем рупа по свим насељима у општини.

Оно што је даље у плану локалне самоуправе јесте наставак прошлогодишње акције која се односи на асфалтирање улица на  подручју општине Жагубица. Према речима заменика председника општине Жагубица, план и циљ локалне власти јесте да до 2016. године мали број улица на територији жагубичке општине буде без асфалта.

Сви радови који се изводе под будних су оком руководиоца општине Жагубица, председника општине Жагубица Сафета Павловића и његовог заменика Љубише Јовкића, како би све текло по унапред припремљеном плану а завршено у року.

Грађани општине Жагубица похвалили су рад локалне власти и изразили своје задовољство што ће ускоро имати асфалт без ударних рупа.

Радови који се финансирају из буџета општине Жагубица, према речима челника жагубичке општине биће завршени још почетком јула месеца ове године, након чега се очекују радови на реконструкцији регионалног пута Р-105  који повезује Жагубицу, Петровац и Пожаревац.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=NYjmyBsjykI&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB