• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Решен вишедеценијски проблем мештана Селишта - водоснабдевање

Vodovod u SelistuУ склопу активности на поправци, доградњи и изградњи нових система за водоснабдевањe, 07. јула започети су радови на доградњи водоводног постројења за насеље Селиште. Након дугогодишњег истраживања и анализа које су урађене становници овог села ће коначно добити здраву и исправну пијаћу воду. По завршетку текућих радова капацитет воде  биће око 3 литара у секунди, што ће бити више него довољно за квалитетно и редовно водоснабдевање пијаћом водом.

Изградњи водоводног система у Селишту предходио је низ активности од којих су битније измештање дела пута који води према каптажи са изградњом два моста, каже председник МЗ Селиште Дамир Гочић и издваја: "Вредност ових радова је око 6 милиона динара. У сарадњи са локалном самоуправом која радове финансира износом од око 4 милиона и партиципацијом мештана која износи око 2 милиона динарa, решили смо вишедеценијски проблем  мештана. Овом приликом захваљујем локалном руководству и председнику општине Сафету Павловићу на свесрдној помоћи и сарадњи", наводи Гочић.

Селиште је 10. јула обишао и председник општине Жагубица са тимом који је ангажован на спровођењу овог посла и од стране извођача радова ЈКП "Белосавац" ближе се упознао са конфигурацијом терена где је започета изградња нове каптаже и информисао се о појединостима значајним за боље функционисање водоводног система.

Циљ локалне самоуправе је да се у свим насељима обезбеди стабилније и боље снабдевање мештана водом, јер свако ново улагање у насеља целе општине  Жагубица значи сигурност за локално становништво. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=oLRDgcPv2vg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB