• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пролећна акција давања крви у Жагубици

Prolecna akcija dobrovoljnog davanja krvi u ZagРедовна пролећна акција добровољног давања крви окупила је бројне добровољце који су издвојили време да узму учешће и тако помогну онима којима је најпотребнија ова драгоцена течност.

„Ово је једна од јачих акција до сада где се одазвало 76. давалаца. Од тога крв је дало 68.особа, а због разних здравствених проблема одбијено је 8.  Од укупног броја крв је дало 16. жена, а први пут учешће у акцији је узело 13. даваоца. Такође, радује податак да је било доста младих и то ученика завршне године Техничке школе из Жагубице“, рекао је секретар Црвеног крста Жагубица Дејан Николић, наглашавајући да прикупљена количина крви пуно значи за грађане општине Жагубица у хитним случајевима, као и за остале житеље у Србији.

Др Славица Јовановић, потврдила је да је пролећно окупљање давалаца крви  и овог пута у Жагубици у потпуности дало добре резултате, а све је плод добре дугогодишње сарадње  Института за Трансфузију крви Србије, Црвеног крста Жагубица, средње школе и наравно хуманитарних давалаца.

Подршку у организацији ове акције пружила је и овог пута Локална самоуправа општине Жагубица, као и Техничка школа и несебично грађани општине, а заједнички труд свих актера допринео је да се прикупи крв за лечење грађана у свим здравственим установама широм земље.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=6io3nzF9sn4{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB