• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Почиње реализација програма активних мера запошљавања за 2013. годину.

sluzba za zaposljavanje Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и Национална служба за запошљавање обавештавају јавност и своје кориснике, незапослена лица и послодавце да у суботу, 30. марта 2013. године почиње реализација програма активних мера запошљавања за 2013. годину. 

У овој години за мере активне политике запошљавања издвојено је 3,4 милијарди динара из буџета Републике Србије, а биће објављени јавни позиви за субвенције за самозапошљавање и отварање нових радних места, затим за програме «Стручна пракса 2013» и «Стицања практичних знања у 2013. години», као и за спровођење јавних радова и обуке за потребе послодавца.
Наставићемо и у овој години реализацију мера за подстицање запошљавања особа са инвалидитетом. Средства за ове намене ће бити обезбеђена из буџетског фонда за запошљава ових лица у износу од 700 милиона динара. Биће објављени јавни позиви за спровођење јавних радова на којима се ангажују особе са инвалидитетом, Јавни конкурс за доделу субвенције зараде за запошљавање особа са инвалидитетом без радног искуства и Јавни конкурс за рефундацију трошкова подршке особама са инвалидитетом које се запошљавају под посебним условима.
Додатне информације, текстове јавних позива и пратеће документације можете преузети са сајта Националне службе – www.nsz.gov.rs.
Циљ Националне службе за запошљавање је да се ове године захваљујући активним мерама и програмима подршке запосли 70.000 незапослених лица.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB