• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Почела исплата субвенција за телад

-Isplata subvencija za teladЛокално руководство општине Жагубица знатан део новчаних средстава улаже у развој свих грана пољопривреде и на тај начин пружа пуну подршку великом броју становника којима је сточарство основна делатност. Све то  ради у сарадњи са Канцеларијом за пољопривреду, где грађани подносе захтеве за субвенције и остало.

Са циљем успешнијег пословања и пре свега решавања проблема пољопривредника на ефикаснији начин, канцеларију за пољопривреду су 22. децембра обишли заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић и председник Скупштине општине Дејан Николић.

Том приликом заменик председника је истакао да се пољопривредницима путем разних субвенција помаже сваке године и да су планови да средства опредељена за развој пољопривреде у наредном периоду буду још већа, а да се такође уведу нове мере које ће пољопривредницима дати подстицај за рад. Такође је додао:

„Јуче смокренули са првом уплатом а до краја године ће бити реализовано комплетних четири милиона динара које су предвиђене по овој мери развоја аграра у нашој општини. Сваке године се за развој пољопривреде издвајају знатна новчана средства за побољшање услова рада у пољопривреди, а највише новчаних средстава одлази на  је сређивање атарских путева, како би пољопривредници што брже могли да дођу до њива и пашњака. Средства су обезбеђена делом у сардањи са Министарством пољопривреде а делом из буџета општине преко Дирекције за изградњу и месних заједница и та мера траје већ три године“, рекао је Јовкић.

Поред путева, који су основ, инжињер Машко Томић, додаје  да су субвенције за новорођену телад веома битне за сточаре те ће наредних дана новац добити првих 500 произвођача који су уредно поднели захтеве:

“Отприлике имамо око 2000 телади за које ћемо исплатити субвенције, што је и обећано сточарима општине Жагубица. Локална самоуправа остала је доследна својим обећањима, а за наредну 2016. годину  планирамо и ову помоћ и колико то услови дозволе, реализацију још неких мера везаних за сточарство, повртарство и ратарство“, нагласио је Томић.

Произвођачи који имају телад чији су пасоши тренутно у реализацији у ветеринарској станици такође имају право на субвенције, а за телад која буду  рођена до краја 2015. захтев за субвенције могу поднети поднети и у јануару 2016. године.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=PDnmrLnL5J4{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB