• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Помоћ у кући за стара лица и самачка домаћинства

1 - Pomoc u kuciНа територији општине Жагубица, Асоцијација за развој од јула месеца реализује пројекат „Помоћ у кући“ који финасира Министарство социјалне политике, рада и запошљавања а суфинасијер је локална самоуправа.  Пројекат има за циљ унапређење квалитета живота корисника кроз пружање свакодневне помоћи у виду одржавања хигијене домаћинства, набавке намирница и лекова, припремање оброка. Прошле недеље је спроведена активност поделе пакета помоћи корисницима.

„На подручју 5 месних заједница: Лазница, Жагубица, Вуковац, Јошаница и Крепољин, спроводи се пројекат Помоћ у кући, на којем је ангажовано четири геренто домаћица које корисницима на терену  пружају услугу. Пружаоц услуге на територији општине је Асоцијација за развој, која је током пројекта делом из сопствених средстава успела да обезбеди пакете основних намирница за кориснике“, истиче Александра Ђорђевић, члан пројектног тима.

Пројекат „Помоћ у кући“ реализује се од јула месеца и траје до краја јануара. Асоцијација за развој и општина Жагубица припремају нове пројекте и траже решања како би покушали да овај вид услуге наставе и у будуће јер на терену постоје потребе. Основни показатељ је анкета која је спроведена међу корисницима, а резултати показују да су домаћинства задовољна пруженом услугом јер доприноси  побољшању квалитета живота корисника.

 

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=O00xXqYev7Q{/videobox}

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB