• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Поклон ловцима за Дан oпштине – отворен Ловачки Дом у Жагубици

-Lovacki dom u ZagubiciПригодним програмом, обележен је завршетак радова на изградњи Ловачког дома у Жагубици, другог по реду у општини у протеклих годину дана.

По речима доктора Бранислава Живковића, председника Ловачког удружења “Јован Шербановић” у Жагубици, добра воља је првенствено била мотив да се крене у реализацију изградње овог објекта који је по пројектној документацији направљен по најновијм стандардима. Локално руководство у жељи да помогне, интензивирало је сарадњу са Удружењем ловаца Хомоља, надлежним Министарством управе за Шуме Србије и Кинолоским савезом, па су ловци за Дан општине добили леп поклон: просторију за сопствене потребе у згради адптираног Старог Дома и Ловачки дом са смештајним капацитетима.

Захвалнице су за помоћ у изградњи идобру сардању примили г –дин Миодраг Стрнад, представник Управе за шуме, др Махмуд ал Дагистани,генерални секретар Кинолошког савеза Србије ипредседник општине Жагубица Сафет Павловић.

Врпцу су пресекли најстарији ловац у општини Раја Перић заједено са председником општине Жагубица и председником Удружења “Јован Шербановић“, а потом је уследио иобилазак просторија.

Ловачки Дом у Жагубици, који је предат на коришћење, само је још један доказ шта се све може, када се људи окупе и сложе око лепог циља за свеопшту добробит, у овом случају развој ловног туризма са тенденцијом да Хомоље у ловству постане центар Источне Србије.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=rTi56y7DRYM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB