• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица добила нови софтвер и рачунарску опрему

Implementacija projekta Upravljanje imovinom korist za sveУ оквиру пројекта "Управљање имовином-корист за све" град Пожаревац као координатор са партнерима, добио је софтвер и рачунарску опрему за управљање јавном имовином . Поред осталих општина Браничевског округа, партнер на пројекту је и општина Жагубица која је такође кокурисала за нови аутодеск софтвер у циљу унапређења рада и ефикаснијег функционисања органа локалне управе који би у значајној мери олакшао ажурирање базе података. Конзорцијум који је испоручио софтвер и исти инсталирао сачињавају Компанија ОСА - рачунарски инжињеринг Београд и Топогис Београд. Инсталацијом система добија се јединствен систем који ће омогућити прикупљање и чување података о имовини која је у јавном власништву .

"После успешно обављене обуке за аутодеск софтвер у Пожаревцу која је обављена у оквиру наведеног пројекта, на адресу општине Жагубица пристигао је софтвер са комплетном опремом и могу да истакнем да је ово јако значајан дан за локалну управу, јер смо добили нешто сто је заиста вредно и што ће нам у пуној мери олакшати посао. Данас је вршена имплементација система за управљање имовином, активности на пројекту се наставњају, а рок за завршетак истог је 15. фебруар 2015.",рекла је координатор пројекта испред општине Жагубица Звезданка Васиљевић.

С обзиром на компоненте, биће омогућен визуелни приказ објеката у јавном власништву, како локалној самоуправи, тако и становништву, потенцијалним инвеститорима и другим заинтресованим странама. На овај начин објединиће и подаци који су од интереса како локалној самоуправи, тако и јавним предузећима која такође учествују у овом пројекту. Подсећамо да је Донатор пројекта „Управљање имовином-корист за све“ Делегација Европске уније кроз “грант шему” програма Еxchаngе 4, који спроводи Стална конференција градова и општина.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=nP9_g9fVyTk{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB