• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана Јавна презентација пројекта „Изградња спортског комплекса Извор”

Kompleks Izvor u ZagubiciИзградња спортског комплекса у Жагубици јесте још једaн од приоритета локалног руководства општине Жагубица, те је с тим у вези оглашен Јавни позив за правна и физичка лица која су заинтересована да инвестирају у изградњу објеката у оквиру спортског комплекса „Извор“ у Жагубици.

По речима председника општине Жагубица Сафета Павловића, створили су се услови да се имовина купљена од Земљорадничке задруге „Млава„ Вуковац понуди привредницима који желе да инвестирају у изградњу спортског комплекса.

„Познато је да омладина тренутно нема услова за бављење појединим спотовима, па се надамо да ћемо успети да остваримо добру сарадњу са нашим привредницима било кроз јавно-приватно партнерство или закуп земљишта, а у складу са усвојеним урбанистичким пројектом и планом генералне регулације за насеље Жагубица и тако удовољимо захтевима младих да спроводе нове спортске активности“, истакао је председник општине Сафет Павловић.  

Пројекат је презентовао Младомир Милојковић, референт урбанизма Општинске управе општине Жагубица, истичући посебно  да комплекс сачињава више објеката од којих су неки изграђени укључујући балон халу и терене за мали фудбал и кошарку. Предвиђена је изградња трибина за поменуте терене, као и свлачионице које су неопходне како би поменуте локације имале комплетну структуру. Интересантно за инвеститоре јесу и остали објекти предвиђени пројектом, а то су: базени, пратеће просторије за исте, куглана са пратећим објектима, два терена за одбојку на песку, терени за тенис и мини голф терен.

Према речима Милојковића, веома значајни за наше будуће партнере јесу и угоститељски објекат, кафић, као и комерцијални објекат, мини тржни центар - где је предвиђена и изградња локала.

О ефикасности пројекта „Изградња спортског комплекса - Извор” говорио је и начелник Општинске управе Животије Илић, посебно наглашавајући да је привредницима понуђен добар посао и да пројекат за општину Жагубица има немерљив значај.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=48U_B6ldKpg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB