• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана VI Седница Општинског већа општине Жагубица

Vece 6На VI Седници Општинског већа , одржаној 4. јула. 2013. године, којом је прдседавао председник општине Жагубица Сафет Павловић, разматрано је 12 тачака дневног реда.

Једна од значајнијих одлука коју је веће усвојило је Одлука  о усвајању Предлога програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Жагубица за 2013. годину. Предлагач је комисија за пољопривреду, веће је верификовало овај програм и исти је достављен Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде на сагласност.

Чланови Општинског већа усвојили су Правилник  о начину, поступку и критеријумима за избор програма од јавног интереса за доделу средстава из буџета општине Жагубица, као и Правилник о критеријумима и поступку доделе средстава за финасирање потреба у области спорта.

Додела средстава из буџета општине Жагубица за финансирање удружења грађана неће се додељивати као до сада по захтевима, већ на основу јавног конкурса, путем јавног позива. Правилником су утврђени начин, поступак, критеријуми и приоритет за доделу средстава удружењима грађана општине Жагубица из буђета за програме од јавног интереса. Програмом је такође дефинисано коју документацију удружења достављају за јавни позив.

Правилником о критеријумима и поступку доделе средстава за финасирање потреба у области спорта утврђени су ближи услови, критеријуми, начин и поступак доделе средстава из буђета општине Жагубица за задовољавање потреба и интереса грађана на територији општине Жагубица у области спорта. Овим правилником је утврђена и категоризација спортских организација.

Још једна битна тачка дневног реда разматрана на VI Седници Општинског већа је Захтев Основне школе „Јован Шербановић“ Лазница за отварање вртића у Лазници. Веће је овај захтев прихватило и ушло се у даљу процедуру како би се испунили сви прописани услови из Закона о предшколском васпитању и образовању.

Поред чланова општинског већа, седници већа су присуствовали председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић, начелник одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, начелник за финансије и буџет Влада Тодоровић, вд директор дечјег вртића „Полетарац“ Мирјана Марковић – Милосављевић, вд  директор О.Ш. „Јован Шербановић“ Лазница Станиша Зрнкаревић и вд директор Туристичке организације општине Жагубица Мартина Лукић.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=_2yaUzr1PjA&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB