• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржан Семинар стручног усавршавања у вртићу у Жагубици

Seminar u vrticuПланом  и програмом  радаПредшколске установе "Полетарац"  Жагубица, предвиђени су различити семинари и креативне радионице у циљу развоја деце. Директорка  вртића Мирјана Марковић Милосављевић, организовала је семинар на тему: "Подршка дечјем развоју кроз индивидуализовани приступ деци предшколског узраста".

Учесници  су били колектив "Полетарца" и васпитачи предшколске установе из Петровца на Млави.

У  оквиру  стручног усавршавања  васпитача, медицинских сестара васпитачког смера и стручног особља, целодневни  семинар, у  сарадњи са издавачком кућом "Публик практикум" одржали су: Тања Павловић, психолог психотерапеут, Бранкица Станојевић, медицинска сестра и Јелена Марашевић дипломирани дефектолог, специјалиста за здраво родитељство.

"Свако дете има  свој темпо развоја и различиту структуру, тако да морамо да поштујемо те разлике. Основни циљ данашњег предавања  је да васпитачи схвате  да не могу сва деца да се датирају на исти начин и да им управо тако различито морају и приступати. Програми се организују тако да се индивидуализовано приступа, да се прати развој сваког детета, а врло битан део је сарадња са родитељима и породицом,  јер деца долазе из различитих средина.Такође између вртића и породице мора постојати добро разумевање и комуникација. Васпитање, које почиње од самог рођења, заснива се на томе да родитељи схвате жеље детета од самог рођења па до поласка у вртић, до треће-четврте године, а велику улогу заузимају ставови родитеља и дисциплина", закључак је специјалисте за здраво родитењство  Јелене Марашевић.

Акредитовани програм  у функцији развоја детета помаже васпитном кадру да усаврши  знање и да на прави начин учествује у приступању деци и васпитању од најмлађег до најстаријег узраста.

Семинар је успешно завршен, а  32. учесника добило је по 16. бодова на име стручног усавршавања.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=X7F4mDF8HN4{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB