• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одобрено 14 пројеката Удружењима грађана општине Жагубица

Zagubici odobreno 14 projekataОпштина Жагубица расписала је Јавни конкурс за доделу средстава за програме и пројекте од Јавног интереса Удружењима грађана општине Жагубица. Одлуком о избору  пројеката Удружења грађана и организација цивилног друштва од Јавног интереса за 2014.годину, програме ће  спровести  14. Удружења са подручја општине Жагубица који се финансирају из буџета и то: Удружење жена "Незаборав" Лазница, Удружење власника шума "Жагубица", Удружење фрулаша и етно музичара "Флујер" Осаница, Црвени крст Жагубица, Еколошко друштво "Студенац" Крепољин, Удружење произвођача млека "Хомољски напредак" Осаница, Удружење СУБНОР - а Жагубица, Покрет Горана Жагубица, Ловачко удружење "Јован Шербановић" Жагубица, Еколошко удружење грађана "Зелена Млава" Жагубица, Асоцијација за развој општине Жагубица, Удружење "Инвалиди Хомоља", Удружење пчелара "Хомоље" Жагубица и Удружење ликовних уметника "Хомоље" Жагубица.Председници истих, потписали су уговоре за спровођење и реализацију програма са председником општине Жагубица Сафетом Павловићем, који је честитао свима који су израдили добре програме и за то добили потребна средства, и пожелео је пуно успеха у раду и реализацији пројеката за које су конкурисали.  

Начелник одељења за финансије и буџет општине Жагубица Влада Тодоровић, на крају је прецизирао да је 24. јануара 2014.године објављен Јавни позив и конкурс за сва Удружења општине Жагубица, а расположива средства за које се конкурисало су око 15 милиона динара.

"Према мишљењу ревизора, начин и поступак финансирања Удружења преко пројеката је јако добар у складу са законом и то је за општину Жагубица врло битно. Сва Удружења своје програме требају прилагођавати Јавном интересу, а права прилика за мотивацију  свим удружењима су управо ова одобрена финансијска средства", истакао је Влада Тодоровић.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=7Q3P6N13H6c{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB