• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Министарство донирало возило Дому здравља Жагубица

auto dom zdravlja1Министарство здравља Републике Србије је у сарадњи са делегацијом Европске уније доделило укупно 143 возила за Домове здравља широм Србије. Возила су додељена у 70 општина међу којима је и општина Жагубица.

Наиме, захваљујући успешној сарадњи председника општине Жагубица Сафета Павловића са Министарством здравља и министарком Славицом Ђукић Дејановић, као и његовим великим залагањем, Дом здравља у Жагубици добио је нов аутомобил, што ће здравственим радницима омогућити ефикаснији рад натерену али и бољу здравствену заштиту грађанима општине. 

Председник општине Жагубица Сафет Павловић је том приликом изразио велику захвалност Министарству здравља и министарки Ђукић-Дејановић, који су, како каже, и поред тешке финансијске ситуације у којој се земља налази успели да обезбеде возила за потребе Домoва здрављаи на тај начин пацијентима који болују од тешких болести унапредили пружање здравствене услуге.

Тим поводом председник општине Жагубица је са својим сарадницима обишао Дом здравља и разговарао са директором и запосленима о проблемима са којима су суочени а који се превасходно односе на финансије и објаснио да због постојећих законских регулатива локална самоуправа није у могућности да издваја новац за финасирање зарада запослених и медикамената.

Директор Дома здравља Жагубица Слободан Огњановић истакао је значај донација Министарства здравља рекавши да  је ово други аутомобил који је Дом здравља добио у сврху унапређења пружања здравствених услуга и на тај начин увећаовозни парк који је неопходан како би се пацијенти одвозили до већих и удаљенијих центара или се обилазили на терену. Такође је нагласио да је захваљујући Министарству здравља превазиђен и проблем са старим рентгеном. Наиме, набављен је нов рентген апарат вредности 5.500 милиона динара који  је ће у скорије време бити пуштен у рад, односно након што са института "Винча" из Београда стигну потребна одобрења.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=2abWuQVP3AM{/videobox}

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB