• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Манифестација Дани гулаша и вина у Румунији - “Бузијаш 2015”

-KUD Krepoljin u RumunijiГрад Бузијаш, удаљен тридесетак километара од Темишвара, показао се као добар домаћин на манифестацији „Дани гулаша и вина - Бузијаш 2015”.

Програм је представило преко 20 културно- уметничких друштава из Румуније, а част да учествује на овако велелепном дешавању имала је и општина Жагубица, чији је представник било Културно – уметничко друштво “Младост” из Крепољина. Уз финансијску подршку локалног руководства са жељом да прикаже најзанимљивије из свог репертоара и да Хомоље представи у најбољем светлу, ово друштво је заблистало на наступу показавши играчко и певачко умеће.

Манифестација која се већ по седми пут одржава у парку познатог бањског лечилишта “Бузијаш”, како наводе организатори, сваке године окупи око 10 хиљада посетилаца.

Поредвишесатног културно – уметничкогког програма, део целодневног догађаја представљају и врхунски специјалитети, справљани на традиционалан начин. Међу домаћинима своје место пронашла је и Србија, тачније општина Жагубица, припремајући гулаш на “Српски начин”, који је од стране чланова жирија оцењен позитивно, високом оценом, а добијени пехар и диплома на овако престижном фестивалу, представљају велики успех и потврду да Хомољски производи и јела у свету могу увек добити похвалу.

Иначе, члановима КУД– а из Крепољина ово је друго гостовање у Румунији, а сарадња је започета прошле године са КУД- ом “Банацјана” из Темишвара и председником истоименог друштва Даном Фратућеским.

Срдачна добродошлица од стране менаџера хотелског комплекса бање “Бузијаш” г – дина Сорина Монтијана и његових сарадника, смештај и добра улуга у Хотелу “ФЕНИКС” са четири звездице, члановима КУД-а “Младост” остаће у лепом сећању, а до поновног сусрета памтиће занимљиве тренутке проведене са вршњацима из Темишвара.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=sQFYaB7VNww{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB