Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

X ликовна колонија УЛУХ-a у Жагубици

10 likovna kolonija Homolje art u ZagubiciЛиковна X колонија „Хомоље АРТ'' и ове године окупила је еминентне ликовне ствараоце из целе Србије, а инспирацију која их је надахњивала крај чувеног Врела Млаве преносили су на сликарска платна недељу дана, колико је трајала колонија. Јубиларну колонију отворила је Милена Пајић, председник СО Жагубица.

У оквиру ликовне колоније отворена је и изложба слика историчара уметности Здравка Вучиница, сликара из Београда, иначе селектора ликовних колонија у Жагубици. На отаварњу изложбе о аутору и изложеним делима говорио је Власта Николић, историчар уметности. Изложбу је отворио Љубиша Јовкић, заменик председника Општине Жагубица.

Диван гест ликовних ствараоца је био и тај да су део својих слика насталих на овој колонији поклонили у хуманитарне сврхе и онe су продатe у оквиру хуманитарне аукције слика коју су организовали општина Жагубица и Удружење ликовних уметника Хомоља, а средства прикупљена на овај начин усмерена су на рачун Удружења инвалида Хомоља које ће ускоро добити нове просторије и биће утрошена на њихово опремање. За уметнике је био организован и пријем у кабинету председника општине Жагубица Сафета Павловића, који је последњег дана колоније, и затворио ''Хомоље арт''.

Домаћин овогодишње колоније била је општина Жагубица, а организатори КПЦ, ТОЖ и УЛУХ. Богате активности УЛУХ-а обележиће и период пред нама: слике настале на прошлогодишњој колонији биће изложене у галерији Удружења ликовних уметника у време трајања манифестације „Сабор Врела Хомоља”, а једнодневна ликовна радионица организована у оквиру манифестације ‘’Ноћ у Горњаку’’ која традиционално окупља песнике и сликаре сваког августа.

У септембру све заљубљенике у ликовну уметност очекује самостална изложба скулптура академског вајара Јанка Лалића из Лазнице у кући Ђуре Јакшица у Београду.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji