Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Oдржан V Сабор фрулаша у Осаници

5 Sabor frulasa u OsaniciОчување културне баштине и промовисање дрвених дувачких инструмената основни су циљ и 5. Сабора фрулаша одржаним 30-ог маја у Осаници. Традиционално, ова манифестација je почела дечијим вашаром, организованим у дворишту ОШ, који представља начин да се и најмлађи укључе у актуелна дешавања, а средства која су прикупљена на овај начин служиће им за сређивање учионица. Њихове штандове обишао је и председник општине Жагубица Сафет Павловић. Затим је организован округли сто са темом : “Саборовање у служби развоја манифестационог туризма’’, коме су присуствовали представници ТОЖ, КПЦ, етномузиколози и организатори Сабора из Осанице.

Оно што је обележило овогодишњи Сабор фрулаша у Осаници је отварање нових просторија Месне заједнице које ће бити дате на коришћење младима овог насеља. Председник општине је том приликом обећао и нов систем за грејање у истуреном одељењу ОШ ’’Моше Пијаде’’ у овом насељу и тиме најавио наставак грађевинске сезоне која је већ увелико у току у општини Жагубица.

Након дефилеа КУД-ова и мештана предвођених председником општине, уследио јеглавни део манифестације – ревијални и такмичарски део у коме су ове године наступила Културно уметничка друштва из В.Градишта, Жагубице, Лазнице, С.Дола и Осанице.

Награду као најмлађи учесник Сабора добила је Катарина Пујкиловић из Осанице, 1.место у категорији деце припало је Марини Марић, друго Сави Петровић, а треће Александри Пајкић. У категорији одраслих прва три места заузели су: Стојадин Барбуловић из Ждрела, Радојко Ђорђевиц из Лазнице и Симеон Лупуловић из Шарбановца код Бора. Најбољи фрулаш ће представљати општину Жагубица на републичком сабору фрулаша у Прислоници код Чачка.

Организатори овогодишње манифестације су Туристичка организација општине Жагубица, МЗ''Победа''Осаница, Удружење фрулаша и етномузичара ’’Флујер’’из Осанице и КУД’’Влашко коло’’ овог насеља. Суорганизатори су били: КПЦ, УЛУХ, Ловачко удрузење и ОШ ‘’Моше Пијаде’’ - истурено одељење у Осаници.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji