Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Диван и племенит гест сјајних уметника

Humanitarna aukcija slika u Zagubici 2015На хуманитарној аукцији слика у Жагубици обезбеђено је више од 200 хиљада динара, а средства ће бити уплаћена на рачун Удружења инвалида Хомоља. Организатор и генерални покровитељ ове аукције је Општина Жагубица, у сарадњи са Удружењем ликовних уметника Хомоља. У питању су слике настале на управо завршеној, десетој ликовној колонији ‘’Хомоље АРТ’’, која је од 24.до 30.маја окупила 23-троје уметника из Србије.

Према речима председника општине Жагубица Сафета Павловића, ово је трећа аукција слика хуманитарног карактера, а средства са претходне две, усмерена су на рачун Црвеног крста Жагубица и она су више него корисно искоришћена. Дејан Николић, секретар Црвеног крста општине Жагубица, потсетио је присутне да су средства уложена у лечење и куповину лекова и другог потребног материјала за кориснике ове организације, као и за куповину доставног возила.

Ове године средства ће бити уплаћена на рачун Удружења инвалида Хомоља, а с обзиром на то ће ово удружење добити нове просторије, део средстава биће намењен управо за њихово опремање. Своју захвалност, али и одушевљење овим потезом локалне самоуправе, несебично је изразио председник Удружења Дејан Грујић, истакавши да је ово велики дан за њихово удружење и најтоплије захвалио председниоку општинеСафету Павловићу.

Удружење ликовних уметника Хомоља је било донатор 15 слика, продато је 9 и прикупљена су средства у износу од 205.000,00 динара. Остале слике биће додељене другим донаторима који су оправдали свој изостанак, али и исказали заинтересованост за учешће у овој и другим хуманитарним активностима у општини Жагубица.  Тако су, поред своје пословности, показали и своје велико срце, истакнути привредници општине Жагубица и Браничевског округа, као и физичка лица, а много више од материјалне, значи морална подршка пружена на овај начин.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji