Општина Жагубица

Најбоље реализован пројекат у Србији - "Управљање имовином корист за све"

Upravljanje imovinom korist za sveНајбоље реализован пројекат у Србији спровођен је у оквиру категорије "Локални економски развој", а проглашен је најуспешнијим на основу одлуке чланова секторских радних група за релевантну тему. Једна од општина које су учествовале у његовом спровођењу је и општина Жагубица.

Пројекат je награђен је  оквиру категорије „Локални економски развој“, а одлуку о најбоље реализованом пројекту донели су чланови секторских радних група за релевантну тему. У конкуренцији је било 38 градова и општина из Србије. Постигнути резултати пројекта  биће представљени на завршној конференцији програма „ЕУ Exchangе 4“ у септембру 2015. Године.          

Пројекат "Управљање имовином корист за све", спроводили су град Пожаревац и општине: Петровац на Млави, Кучево, Велика Плана, Велико Градиште, Голубац и Жагубица.  Донатор пројекта "Управљање имовином корист за све" је Делегација Европске уније кроз “грант шему” програма "Еxцханге 4", који спроводи Стална конференција градова и општина. Циљ пројекта је стварање предуслова за бржи локални економски развој општина партнера на Пројекту, успостављањем ефикаснијег начина управљања општинском имовином.

Значај пројекта за општину Жагубица је у томе што је њиме започет упис јавне својине, процес који налаже и сам Закон о јавној својини, урађен је географски информациони систем, уцртани су и обележени сви објекти на територији наше општине који су сада доступни на званичном сајту општине, што ће олакшати информисање заинтересованим инвеститорима.

Координатор пројекта за Општину Жагубица Звезданка Васиљевић, истакла је да без разумевања и подршке председника oпштине, господина Сафета Павловића, пројекат не би био овако успешан.


Arhiva

Main Menu