Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржано предавање за пољопривреднике

Predavanje za poljoprivrednike u Zagubici 2015У Жагубици је у понедељак, 25. маја, у просторијама пчеларског центра одржано још једно у низу предавањe из области пољопривреде. Носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава могли су да донесу и узорке земљишта са својих парцела и предају их стручњацима из пољопривредне саветодавне стручне службе из Пожаревца на анализу која је за сада још увек бесплатна. Теме предавања биле су и осигурање животиња и усева, као и подстицаји у оквиру биљне и сточарске производње.

О важности предавања сведочило је и присуство самог председника општине Сафета Павловића, који је први поздравио пољопривреднике истакавши да ће Општина увек бити уз њих. У прилог томе најавио је и отварање нове, централне земљорадничке задруге у просторијама некадашње ЗЗ ”Млава” Вуковац, коју је у стечајном поступку купила Општина Жагубица.

„Пољопривредници ће сада поново моћи да купују и продају производе по знатно повољнијим ценама, као и да се окупљају и организују како би могли боље да заступају своје интересе и унапређују пољопривредну производњу”, рекао је Павловић.

Отварање задруге се очекује чим се буду дефинисали сви законски оквири и задруга буде уписана у регистар АПР-а.

Одушевљени пољопривредници пажљиво су саслушали предавања која су затим уследила и исказали своје мишљење да увек чују нешто корисно што ће касније примењивати у пракси, сложивши се у оцени  да их треба организовати што чешће.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji