Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Oдржана 55 седница Oпштинског већа у Жагубици

55 sednica Opstinskog veca ZagubicaУ Жагубици је 7. маја одржана 55 седница Општинског већа којом је председавао председник општине Жагубица Сафет Павловић. Већници су донели одлуке за 16 тачака, од којих ће се на наредном скупштинском заседању наћи три: Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету за 2015.годину, затим Захтев за допуну акта о мрежи предшколских установа на територији општине Жагубица за насеља Близнак и Сиге и именовање нових чланова УО “Полетарац”Жагубица.

Поред ових, најважније тачке са дневног реда које су једногласно усвојене су и: Предлог програма коришћења буџетског фонда за заштиту животне средине општине Жагубица за 2015.годину, Захтев ЈКП Белосавац за давање сагласности за извођење радова на водоводној мрежи у Жагубици, Извештај о раду oпштинског правобранилаштва општине Жагубица и Извештај комисије за процену штете од елементарних непогода. Новине су присутне у начину избора општинског правобраниоца кога сада више не бира Скупштина општине, већ Oпштинско веће, и то на 5 година уместо досадашње 4, о чему је извештај поднела општински правобранилац, Милијада Петровић. Дневни ред допуњен је и тачком која се односила на захтев за обезбеђивање финансијских средстава средње Техничке школе у Жагубици, чиме се не увећавају, већ само врши прегруписавање средстава у оквиру буџета, што је такође једногласно усвојено.  

Седници већа су присуствовали и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, помоћник предсеника општине Душан Милосављевић, председник Скупштине општине Милена Пајић, начелник Општинске управе Животије Илић, начелници одељења Општинске управе, као и директори јавних предузећа и установа.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji